4 måter å minske stress hos hunden

Hos Hundepoter får du alt du trenger til hunden

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Massasje.
Hunden slapper av og dere bygger en fin relasjon sammen. Smek hunden med rolige og langsomme bevegelser med åpne håndflater. Unngå å legge harde trykk mot strupen ettersom det kan oppleves ubehagelig.


2. Spore.
Om hunden din er understimulert er spor eller en eller annen form for nesearbeid den beste løsningen. Alle hunder uansett tilstand har det bra med å spore. Det er bra for hjernen siden den får tenke og også for selvfølelsen, siden hunden føler seg flink og at du trenger den. Hunden kan noe som du ikke kan og som du trenger hjelp til! NB! Å snuse på turen er ikke det samme som sportrening.


3. «Kaffepause».
Lær hunden din å finne sin av-på knapp i miljøer med støy. Begynn med å finne en plass med passe mye støy og ta en pause sammen. Ta en kopp kaffe/te, del en bolle eller en is og slapp av å ha det hyggelig sammen. Etter hvert så flytter du «kaffepausen» til plasser med mer og mer støy. Målet er at hunden skal kunne slappe av og bare være uansett hvor dere er. Husk at dere gjør denne aktiviteten sammen. Slik at å plassere hunden under et kafé bord i byen er ikke det samme som å lære seg og slappe av.


4. Rolig favn
. Om hunder er oppjaget og vanskelig å få rolig, da kan du ta den på fanget og sette deg ned og omfavne den med et rolig og fast grep. Hold rundt den til den har roet seg ned, slipp da grepet og fortsett med og rolig stryke hunden. Ros hunden din rolig og mykt når den roer seg ned.