Bak hundens julegaver!

Glade lakser


Ingredienser

200 g laksefilet

Ca 1 dl vann

150 g maismel

150 g hvetemel (om du vil ha det glutenfritt, bruker du bare maismel)

¼ dl solsikkeolje

1 egg

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 grader (gjerne varmluft) og kle ovnsbrett med bakepapir

2. Kok laksen i ca 15 minutter og la den bli kald

3. Miks laks og vann til en jevn konsistens

4. Bland maismel og hvetemel

5. Tilsett laksedeigen, oljen og egget og bland til en smidig deig.

6. Kjevle ut deigen til ca 5 mm tykk.

7. Trykk ut små fisker eller bruk det du har som egner seg i pepperkake former.

8. Stek de i ca 15 minutter midt i ovnen til de har fått en gyllenbrun farge og er tørre og knasende.

Kyllingsnurrer


Ingredienser:

125 g hvetemel

125 g maismel

¼ dl solsikkeolje

1 ½ dl varmt vann

ca 10 skiver røkt kylling


Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 grader (gjerne varmluft) og kle et ovnsbrett med bakepapir

2. Bland maismel og hvetemel

3. Tilsett olje og vann og bland alt til en smidig deig

4. For at deigen skal bli lettere å håndtere kan du dele den i to. Kjevle ut
hver del til et rektangel.

5. Legg ut kylling skivene radvis på deigen og rull deigen til en rull.

6. Skjær ca 5 mm tykke skiver av rullen og legg de på ovnsbrettet.

7. Stek snurrene i ca 20 min eller til de kjennes sprø og tørre.

For variasjon kan du bytte ut kyllingen med kalkun eller

kokt eller røkt skinke.