Besøk! Av ren glede bjeffer mange hunder når det ringer på døren. Det verste man kan gjøre er å rope «STILLE» e.l.

Mange av hunderasene er avlet til å vokte og være avventende mot fremmede mennesker. At mange bruksraser også tilhører denne gruppen overrasker nok ikke noen, men at mange dverghundraser også befinner seg i den kategorien er kanskje ikke like kjent.

«Hvem er på andre siden av døren?» «Hva skal skje nå?» I sin iver bjeffer og jager mange hunder opp seg slik at det ikke går å få kontakt med dem. Hva gjør man som hundeeier da?

Den vanligste men også den dårligste løsningen er å rope høyere enn hunden at den skal være stille.

Alle hunder trenger å trene og holde hode i gang. Lær hunden at dørklokkens lyd er signalet for å legge seg i sengen sin/buret sitt. Dette er en aktivering og mental trening dere alle kommer til å dra nytte av. Lær hunden øvelsen når dere to kan trene uforstyrret, og hunden vil lære det raskt. Tren litt hver dag i en måneds tid.

3 gode råd:

  1. Tenk på tonefallet ditt. Hunder forstår ikke norsk! Om dere står vendt samme vei, begge er like opphisset og bråker like mye. Hvordan skal da hunden forstå at ikke dere begge to står og bjeffer på gjestene?
  2. Unngå å rope «Stille» e.l. Døp ikke hundens bjeffing til «Stille». Om hunden bjeffer og du samtidig roper ordet «Stille» gjentatte ganger, tror hunden at «Stille» betyr bjeff!
  3. Vent på roen. Opprørte hunder er ikke i læremodus. Forsøk derfor ikke å lære hunden din noe når den står og bjeffer.


Slik lærer du hunden å legge seg i sengen/buret når det ringer på døren

Yorkshire terrier
Yorkshire terrier