Hvilken rase skal man velge om man bor i byen?

labrador valp i gressetDe som bor i byen bør velge en sosial rase som har lett for å omgås fremmede mennesker og hunder. Bybeboere er henvist til å gå tur i parkmiljøer hvor mange slipper sine hunder løs (selv om det er båndtvang), og derfor er det viktig med en sosial hund som klarer å hilse på en fremmed hund som kommer stormende rett i mot.

Unngå ekstreme raser. Raser med imponerende ytre kan kanskje synes spennende, men det er kanskje ikke like morsomt når alle mennesker viker unna (selv om din hund er verdens snilleste) fordi de syns hunden din er skremmende.

I byen finnes det mange andre hunder, og hundemøter blir alltid enklere med en tispe ettersom hannhunder gjerne vil måle krefter med andre hannhunder. Om hannhunden av en eller annen grunn er kastrert, forsvinner det problemet.

Unngå en hund med mye vakt og larm i seg, fordi den type hund vil føle trang til å gi hals hver gang noen går i trappeoppgangen eller tar heisen.

Collie

Er som regel en føyelig og vennlig hund. Den orker lange turer, men krever ikke å få det.

Labrador

Er for det meste en glad og stabil hund som ikke mister humøret med det første. Den største bakdelen med en labrador i byen, er matinteressen. Det finnes mye spisbart slengt langs byens gater.

Dvergschnauzer

En våken og robust liten hund som fungerer bra i mange familier og miljøer.

Puddel

Rasen finnes i mange størrelser og er glade og lærerike hunder. Du bør dog være interessert i pelsstell.

Shetland sheepdog

En halvstor, våken og vennlig hund. Den har lett for å lære og er opptatt av å gjøre sin eier til lags.

Selvfølgelig finnes det mange andre raser som er utmerkede byhunder, du har kanskje noen erfaringer å dele?