Hvem er jeg?

Hei på deg!

Susann og Lucy

Jeg heter Susann Ottesen og har laget denne bloggen med utgangspunkt i at jeg jobber i Hundepoter as og står bak publiseringen av Hundepoter.no sine facebook sider. Målet er å lage en blogg som kan være en ressurs for alle som er interessert i hund. En blogg om hundehold. Enten du vurderer å kjøpe valp, skal hente, har hentet eller har hund(er).
Er du som meg at du elsker å få nye innspill eller tips og triks hva gjelder hund? Alt fra morsomme leker dere kan gjøre sammen, råd om hundehold, hva hundens signaler betyr, nyttige helsetips, kort om ulike raser, treningstips, informasjon rundt valp og unghund og mye mer – ja da er dette bloggen for deg :-)

Jeg er en hundeeier som kanskje er over snittet interessert i hund. Jeg har en Rottweiler tispe på 8 år som heter Lucy. Hun er verdens beste og takket være henne har jeg «pløyd» masser av litteratur og film om hund. Hun er en frøken som har stor privat sone og er årsaken til min store interesse for hundeadferd og hundepsykologi. Dette resulterte i at etter endt valpekurs, andre hundekurs og bronseknappen reiste vi opp til Terje Østlie og tok kurs i mentaltest på hund. Når jeg bodde i North Carolina USA i 2 år, tok jeg kurs i Nosework og Nosework Advanced hvor vi lærte de samme teknikkene som politi- og militær hunder bruker når de skal finne alt fra penger til narkotika osv. Søk er favoritten til Lucy og vi har hver dag ulike søk enten inne eller ute.

Jeg brenner for å spre kunnskap til barn og voksne om hundespråk. Mange ulykker og ukoselige episoder kunne vært unngått om bare vi mennesker hadde hatt en basis forståelse for hva hunden forteller oss med kroppsspråk og lyder, og at hunden må respekteres som et hvilket som helst annet individ.

Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger fra deg, så skriv gjerne kommentarer. Jeg vet at alle vi som brenner for hund har våre egne virkelighetsabonnement når det kommer til meninger rundt hund. Det er bra for da blir ting belyst fra forskjellige synsvinkler. Jeg ønsker å ha seriøse diskusjoner eller meningsutvekslinger på min blogg.

Tusen takk på forhånd til å medvirke til en blogg som er til glede og nytte for hundeeiere.

Hilsen fra Susann og Lucy

Hunden min Lucy, Rottweiler 4 år

23 kommentarer til «Hvem er jeg?»

 1. Kjempeblogg! Oppdaget den ved en tilfeldighet nå i kveld, og den er definitivt lagret under favoritter. Håper på mange fine aktiviseringstips, da jeg har en leonberger som ikke er så fan av ren lp-trening, men aktivisering type lek og søk er stor stas!

   1. Jeg fant denne siden tilfeldig da jeg lette etter informasjon om
    voksen hund og valp.Har tidligere hatt voksen hund og ny valp i huset.Nå er det omvendt.Har en valp på 10 uke og fått tilbud om overta voksen hund på 3 år.Lurer på om det er greit for valpen eller burde jeg vente til den blitt eldre?

    1. Hei Britta, så morro med valp 🙂 Jeg tenker at om det var meg ville jeg i hvertfall godt grundig til verks med å finne ut mest mulig om den voksne hundens adferd både inne og ute, den vil jo bli en rollemodell for din valp. Personlig ville jeg ventet og tenkt på valpen du har, det krever mye tid og arbeid å oppfostre en valp. Siden den andre hunden er voksen, så spiller det jo ikke noen rolle om du overtar den senere – for du må jo investere mye tid i den også når den kommer til deg.

 2. Hei, ville bare si at jeg elsker bloggen din<3. Fant den for noen dager siden, mens jeg lette etter nye triks å lære hunden min. Kjempe morsomt med doggie basket

 3. Hei 😉 kom over denne siden helt tilfeldig og synes den er så flott for jeg er førstegangs eier .JEg har en biewer yorkshire som er veldig underdannig i møte med andre hunder(legger seg på rygg,hodet lavt ,lar de lukte først)men opplever ofte at andre hunder som er litt dominante blir mer dominante ,prøver å jage og det ser ut som de prøver å nappe og det kan være kjente hunder også (fam ) jeg har aldri sett han har tatt igjen ,men han blir veldig skeptisk og forsiktig .Noen av disse eierne sier at deres hund er en alfa men jeg synes det er mer unnskyldnig for uopdragen hund.Han leker godt med likesinnede og går bra med de fleste men hvis det er en liit sær hund så virker det ut som de blir værre for han underdanner seg,,,har du noen råd til meg 😉

  1. Hei Anette, tusen takk for hyggelig tilbakemelding på bloggen 🙂 Synes det høres ut som du har en hund som trenger å bli skånet for de såkalte «alfa» hundene. Om hunden din har selvtillit hjemme, rundt andre mennesker og ellers er en glad og fornøyd hund, ville jeg plukket hans hundevenner nøye. De hundene som er bøllete med han, bør du unngå. Det er det samme med oss mennesker, vi ønsker å ha venner som gir oss en god følelse og som man føler seg likeverdig med. Ingen liker å ha en venn som alltid kritiserer eller mobber. Du sier han leker godt med likesinnede, så fortsett med det. Når du går på tur, unngå å hilse på fremmede hunder. Du vet aldri hva du møter av verken hund eller eier. Om du blir spurt om å hilse, kan du bare si nei og eventuelt at dere trener. Hunden din trenger å ha gode assosiasjoner til andre hunder for å bygge selvfølelse og for å kunne stå opp for seg selv. Du høres ut som en førstegangs eier med mye sunn fornuft og ansvarlighet i forhold til hunden din. Vær kritisk til alle råd og uttalelser og spesielt når dårlig oppdragelse blir forklart som «alfa», kjenn på magefølelsen om det kjennes riktig for din hund. Lykke til 🙂

  1. Hei Anna, du skriver ikke noe om hvor gammel hunden din er. Er det en valp, ja da er det naturlig at de gnager på alt som er tilgjengelig når tenner og tannkjøtt klør som verst. Om hunden din er voksen og plutselig begynner å tygge på matskålen, ville jeg gjort en liten analyse av hvordan dagen til hunden ser ut. Får den nok mosjon? Blir den stimulert på andre måter, får den litt hjernetrim, er den mye alene? Sett deg ned og tenk igjennom hvordan dagen til hunden din er og forsøk å gjøre forandringer og se om det har noen innvirkning på adferden 🙂 Takk for at du leser bloggen 🙂

   1. …en ting til Anna, spor eller en eller annen form for søk er beste løsningen om du ønsker å gi hunden din mer stimulering. Spor er bra for hjernen siden den må tenke og også for hundens selvfølelse siden hunden føler seg dyktig og at du trenger den. Den kan noe som du ikke kan og som du trenger hjelp til! NB! å snuse på tur er ikke det samme som sportrening. En ting du kan gjøre er å kaste ut små biter av godbiter, pølser eller annet godt hunden liker på gressplen. Inne i huset ditt kan du gjemme godbiter i et rom og be hunden vente utenfor mens du plasserer de rundt. Når du er ferdig kan du invitere hunden inn og si «Søk» og vis vei mot første godbit. Resten klarer den nok selv 😉

 4. Hei Susann,

  Jeg samarbeider med Norges Varemesse og messen Dogs4All. Gjengen fra Dogs4All liker din blogg veldig godt og ønsker å samarbeide med deg i forbindelse med messen den 14-16 november i Lillestrøm. Vi har en konkurranse som vi håper at du har lyst å delta på og dele med dine lesere i tillegg til å dele litt informasjon om messen.

  Du får 2 billetter til messen hvis du ønsker og kan selvfølgelig ta med deg Lucy. Hvis du ikke har mulighet å delta på messen men allikevel ønsker å delta i kampanjen så gi beskjed så finner vi andre fine give-aways til deg!

  Hvis du ønsker å bli med så send meg en epost og bekreft din deltakelse så sender jeg over mer informasjon.

  Si ifra hvis du har noen spørsmål eller trenger mer informasjon.

  Med vennlig hilsen,
  Pardis

  1. Hei Pardis 🙂
   Tusen takk for din henvendelse og tilbud om å skrive om messen i bloggen. Jeg kan dessverre ikke komme den helgen og må takke nei til tilbudet deres. Lykke til med arrangementet 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.