Se opp for svak is!

Hundesele fra Kennel Equip for et aktivt friluftsliv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At hunder går igjennom isen og drukner er dessverre ikke helt uvanlig. En hund ser ikke forskjell på fast grunn og fryst vann, og løper ut på isen uten å ane om faren som ligger under.

 

Dette er ting du bør være oppmerksom på i vinter:

– Ha hunden i kobbel når dere går i nærheten av is som du ikke er hundre prosent sikker på. Det er lett gjort at hunden får se en fugl eller noe annet spennende som den løper avgårde for å sjekke ut. Kast heller ikke pinner eller ball i nærheten av is.

– Tenk på at hunden kan gå igjennom på flere steder enn innsjøer, elver ol. En liten dam, et lavt område i skogen hvor hunden ellers pleier å leke, kan lett bli en dødsfelle om ulykken er ute.

– Lange turer på skøyter er herlig for oss, men ikke for hunden. Den sklir lett på blank is og risikerer å skade seg. Om du går på en skøytebane som er pløyd for snø, hvor hunden løper i snøkanten, kan det være sprekker og isklumper som ikke syns.

– Om hunden skulle ramle ned i en åpning i isen, legg deg da på magen og ål deg frem til kanten. Dra opp den i halsbåndet/selen eller i frambeina og rull den inn så fort du kan i et pledd, din jakke eller hva du har for hånden.

– Om hunden er bevisstløs må du først tømme lungene for vann ved å løfte den opp i bakbena. En større hund legges på et fast underlag med hodet nedover. Klem så lett flere ganger rundt brystet på hunden.

– Kontakt alltid veterinær om hunden har gått igjennom isen, selv om den virker uskadd. Det finnes en risiko for at hunden kan få sjokk og trenger pleie.

 

www.hundepoter.no

Rottweiler og border collie