Tommeltottleken

Dette trikset er bra hjernetrim for hunden, og går ut på at den skal klare å skille på eierens fingre. Om du sier tommeltott så markerer den tommelen med snuten osv.

Slik gjør du:

1. Sett deg ned foran hunden med en skål godbiter ved siden av deg. Hold en godbit i den ene hånden og knyt den andre hånden, men la tommelen stikke opp.

2. Før tommelen mot hunden. Mest sannsynlig kommer den til å snuse på fingeren. I samme øyeblikk som snuten treffer tommelen får hunden ros og godbit (eventuelt klikk om du bruker klikker)

3. Når dere har øvd dere noen ganger og det er tydelig at hunden har forstått hva den skal gjøre, sier du ”Tommeltott” når du holder opp tommelen.

4. Neste steg er å gjøre akkurat det samme med pekefingeren. Husk å holde hånden knytt, så bare pekefingeren stikker opp. Etter hvert legger du på ordet ”slikkepott”, på samme måte som du gjorde når hunden lærte seg tommeltott.

5. Når hunden virker å være moden for det, kan du holde opp både tommelen og pekefingeren og se om den klarer å skille de to.

6. Fortsett på samme måte med de andre fingrene. Når hunden har fått skikkelig dreisen på det, kan du holde opp alle fem fingrene samtidig og si navnet deres. Vær nøye med å bare belønne når hunden velger riktig finger. Ignorer helt om den gjør feil og gjør et nytt forsøk.

grand danois

 

2 kommentarer til «Tommeltottleken»

  1. Utrolig smart! Da slipper jeg å bruke over 300KR på sånne hjernetrimleker i dyrebutikken!

    Denne bloggen har vært til utrolig stor hjelp for meg og valpen min helt siden jeg fikk han. Det er denne som ER hovedsaken til at jeg og valpen min har et enda bedre forhold til hverandre. Jeg vet nå hvorfor han knurrer, har lært han triks og har også fått vite mye mer om hundenes adferd! Forsett med bloggen! 🙂 (Og har du en oppskrift til en hundebursdagskake?)

    1. Tusen hjertelig takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂 Det gleder meg å høre! Jeg fortsetter å skrive og skal se om jeg kan finne en fin oppskrift til hundebursdagskake 😉

Det er stengt for kommentarer.