Unngå bråk på turen med hunden

Lurer du på hvorfor din hund ikke fikk hilse på den andre hunden i parken? Ble du litt snurt? Bli ikke det, en hunde-eier kan ha mange grunner til å unngå nærkontakt med andres hunder.

Mange hunde-eiere anser seg selv for å være flinke til å forstå hunder. Samtidig så kjenner de fleste hunde-eiere bare en hund veldig godt, og det er sin egen. Dette fører ofte til at vi hunde-eiere ofte drar alle hunder over en kam. Men med tanke på at våre forfedre i tusenvis av år har drevet målrettet avl, for å få fram ulike hunderaser som trigges av og liker forskjellige ting, er det helt tydelig at de oppfatter livet forskjellig.

De fleste hunde-eiere er veldig glade i sin egen hund og anstrenger seg for å gi den et så morsomt og innholdsrikt liv som mulig. Det er her det begynner å bli komplisert. Når vi tror vi vet hvordan alle hunder fungerer og dessuten vil tilfredsstille vår egen hund så mye som mulig, glemmer vi noen ganger hvilke konsekvenser det har for andre hunder og deres eiere. Kanskje det er derfor vi hunde-eiere ofte går hverandre på nervene.

«Rop på hunden din!» roper eieren til en gammel dachs når en glad unghund viser seg. Til svar får hun høre av unghundens eier, som befinner seg utenfor synsvidde, at det ikke er noen fare. Hunden som nærmer seg er bare ung og glad. Det spiller jo ingen rolle hvor vennlig den hunden er. Årsaken til at den første eieren ikke vil at de to hundene skal møtes er fordi hennes hund akkurat har blitt operert. Den kan ikke parere noen støt, uansett hvor vennlige de måtte være.

Neste hund er ikke så ung men har akkurat blitt kjønnsmoden. Det vet eieren, for hunden har begynt å løfte på beinet når han tisser. Men hun har ikke tenkt på det faktum at unghunden hennes nå nærmer seg andre hunder stivbent og med halen rett opp, også har noe med kjønnsmodningen å gjøre. I stedet blir hun forundret over at alle andres hunder har blitt så teite mot hennes hund.

Siden har vi den selvsikre hannhunden. Når denne unge herren får treffe en tispe, har han bare en ting i hodet. Om sant skal sies har det ingen betydning om hva tispen mener om saken. Eieren av den selvsikre vet nok at hundens oppførsel ikke er veldig populær. Men det går jo ikke å stoppe han, hun har forsøkt. Og han må jo også få omgås andre hunder.

At tisper bare er interessert i sex to uker per år, når de er høyløpske, og at alle forsøk på parring utenfor løpetiden blir oppfattet som forsøk på voldtekt, tenker ikke eieren på siden hun har en hannhund.

«Rop på hunden din!» Denne gangen er det eieren til en stor hund som roper til eieren av en liten hund. «Ingen fare» roper eieren av den lille hunden « min hund går bra med både store og små hunder»

Den lille hunden ser ganske morsk ut. Hva dens eier ikke vet er at den store hunden ser alt under kattestørrelse som bytte. Derfor har eieren aldri denne hunden løs. Men hva skal man gjøre med alle småhunds eiere som ikke holder sine hunder unna?

En annen hunde-eier kan ha brukt mange måneder på å trene sin hund til ikke å kaste seg fram og bjeffe truende mot alle møtende hunder. Til slutt har hun klart å overtale sin hund om ikke å ta situasjonen i «egne poter». Men denne tillitten er ennå skjør. Det skal veldig lite til før hunden går tilbake i gamle mønstre. Men hvordan skal hun rekke å forklare dette på 2 sekunder? For lengre tid tar det ikke før den andre hunden er fremme hos dem.

Neste hunde-eier blir også redd når andre hunder kommer i full fart imot. For et år siden kom to hunder hoppende ut av et buskas og angrep hennes hund. Verken før, under eller etter angrepet så hun noe til eieren av disse to hundene. Nå prøver hunde-eieren å fortelle seg selv at det der var et unntak. Om hun bare får kontakt med den andre hundens eier, pleier hun å håndtere sin redsel. Men føler hun seg alene, da kan hun ikke håndtere situasjonen.

Mange flere eksempler kunne nevnes. Den gode nyheten er at alle disse situasjonene kunne vært unngått. Det holder med å spørre den andre hundens eier om det er greit at de hilser. Er svaret nei, så ta det ikke personlig. Det finnes så utrolig mange grunner til at en hund ikke kan, vil eller får lov til å hilse på andre hunder. Det har antagelig ingenting å gjøre med hvem din hund er.

www.hundepoter.no - Størst utvalg i utstyr til hund!

2 kommentarer til «Unngå bråk på turen med hunden»

Det er stengt for kommentarer.